18 lipnja 2008

Ježevi, vjeverice i ostali u borbi protiv nepravde

Baš me prije par dana opičio onaj roditeljski ponos kad mi je Matko rekao da će u vrtićkoj priredbi glumiti ježa. Ježa kao dramatiziranog lika poštujem i, ono, činilo se da mi sin kreće pravim putem, po šumi širom. Točno sekundu i pol je onda trajalo moje razočaranje kad sam vidio da mu je na kraju oduzeta namijenjena uloga, kako bi postao vjeverica. Sve zbog jednog Marija, koji je isto bio vjeverica, a taj Mario je kul i isto se bori protiv neprijatelja Anteta i Marka iz starije grupe.
Iako nemam ništa protiv vjeverica, dapače... Vjeverice su OK, iako ih ljudi obično doživljavaju kao pitoma stvorenjca, a ustvari su zvjerke koje su u stanju proždrijeti sve i svašta. Jež je ipak veća faca od vjeverice.
Zato, u toj sekundi i pol želio sam kriknuti protiv nepravde učinjene mom sinu. Želio sam vidjeti tko je to, i na temelju čega, dobio časnu ulogu.
Nisam učinio ništa, jer vjeverice su isto OK.
[Na kraju, ako netko želi čitati malo o jednom drugom, stvarnom, ježu, neka baci oko na kita]

1 komentar:

Anonimno kaže...

Dobro je da je uopće dobio bilo kakvu ulogu jer Vid npr. nije. Dobro, on je mlađi ali bilo je i starije djece koja nisu dobila priliku da nešto izvedu što je njihove roditelje dovelo u prilično glupu situaciju. Jedna mama je nakon završetka priredbe demonstrativno uhvatila svoju kćer za ruku i otišla bez pozdrava... Izgleda da se kompeticija razvija od predškolskih dana. što nas tek čeka u budućnosti?
Ivor