25 ožujka 2008

Kako smo stvarali povijest rock'n'rolla - 14. dio

Krađa u vrtiću
Prije par tjedana Sven je poslao link na vijest kako je netko u Puli provalio u vrtić, ukrao neke slatkiše i raskomadao ribicu iz akvarija, da bi joj komadiće nabio na čačkalice. Provale u vrtiće se događaju.
Takvu jednu provalu na svojoj su koži iskusili i Humpsi, nešto malo nakon koncerta u Palachu. U vrtiću na Kaštelu tad su još uvijek vježbali, a u istom prostoru pridružio im se i ženski punk band Pussies in Boots. U bandu Pussies in Boots svirala je Lara, novinarka Glasa Istre i Borisova cura. Pogledao sam malo hoće li mi Google pronaći nešto u vezi tog banda, za koji Lara kaže da nije ostavio nikakav trag za sobom. Dakle pussies in boots daje prvo link na neki torrent "3 Horny Pussies in Boots" pa onda odete na izlet u čarobni svijet kožnatog fetiša. Na kraju još možete pogledati pornić Pussy in Boots.
Eto, čini se da pulski ženski punk band Pussies in Boots stvarno nije ostavio za sobom nikakvog traga.
Uglavnom, one su svirale na instrumentima Humpsa i baš mi je drago što me Lara na to podsjetila, jer negdje u podsvijesti sam se ipak vrlo nejasno sjećao da je postojao i taj band.
Boravak Humpsa u vrtiću na Kaštelu, koji je primarno koristio teatar dr. Inat i koji je Humpsima priskrbio Draško, nije trajao još dugo i sve je to propalo vrlo neslavno i mučno.
Jednog dana su tako Davor, Ivor, Igor i društvo došli na Kaštel kako bi vježbali. Prvo što su vidjeli bio je razbijen prozor. Ušavši u prostoriju vidjeli su da su im se najcrnje slutnje vezane uz taj razbijeni prozor obistinile. Veći dio instrumenata više nije bio u vrtiću nego negdje drugdje, tko zna gdje. Bubnjevi su ipak bili tu, ali gitare su bile ukradene, uz još neku opremu.
Naravno, prvo što je Igoru palo napamet bilo je da je to Draškovo djelo, kako bi se osvetio za izbacivanje iz banda. Davor nije želio vjerovati u to, a ja sam govorio da ne mogu vjerovati u to. Draško jednostavno nije takav tip i nikad ga nisam mogao povezati s takvim stvarima. Poznavao sam ga već tada dosta dobro i znao sam da nije sklon osveti, barem ne na taj način. Mogao se naljutiti i imao je više nego pravo na to. Ali nikad ne bi ukrao instrumente!
Ne sjećam se baš dobro, ali čini mi se da se Davor našao s Draškom. Igor je već pokupio bubnjeve, a odlučili su i da odu iz vrtića.
[Na ovom mjestu mi treba pomoć kako bi pokrpao velike rupe u sjećanju]
U to doba Davor i ja smo intenzivno uronili u projekt velikog koncerta u sportskoj dvorani Patinaggio. Drašku je, zajedno s Davorom, pala napamet ideja o organiziranju tog koncerta, a onda sam i ja uletio u organizaciju i dogovaranje nastupa bandova. O tome ću u narednom nastavku, ali krađa je pomrsila mnoge planove i dovela je u pitanje nastup organizatora koncerta, Humpsa.
Krađa instrumenata nikad nije razjašnjena. Policija je napravila neki uviđaj "preko kurca" i nikad nije mrdnula kurcem. Čini mi se da su instrumenti nakon par dana isto tako misteriozno vraćeni u vrtić, ali čak ni to ne mogu tvrditi sa sigurnošću.

1 komentar:

Anonimno kaže...

He he,
pa nisi fer, nema niti Humpsa na Googlu, samo neke grbe i vožnja po grbama :) Krote, opasne grbe! Mislio sam da je to ime malo ono, glupasto, pogotovo ako se prevede, ali su se ljudi zakačili :)
Nema rupe u sjećanju, točno je kako si napisao, grupa je otišla iz tog prostora. Ovo, da su se pojavile neke gitare poslije, to se ne sjećam. Sjećam se samo da me Igor otvoreno optuživao da sam ukrao instrumente i da smo se u jednom momentu skoro potukli. Potukli bi se da nije bilo Davora koji je smirivao strasti. A meni je već bila puna kapa svega, jer se tada nešto kao špekuliralo da bi se mogao vratiti u Humpse, samo sam ja lagano već počeo gubiti interes. Taj koncert u Patinaggiu mi je pao na pamet nakon što sam s Lukom, a u to vrijeme sam se intenzivno družio s njim, odgledao jednu gitarijadu u piramidi gdje smo otkrili dva nevjerojatna benda Veliki Bijeli Slon i Mayer on Acid, oba žestoka nois funk banda koji su prašili muziku poput Nomeansno i Primusa. Bilo je očito da se u Hrvatskoj razvija neka nova scena koje Humpsi nikako ne bi mogli pripadati, Anti otpad su prije u tom smislu osjećali bilo vremena. Došle su i Majke, koje su mene osobno previše podsjećale na Partibrejkerse, što je bio minus samo zato što nisu originalni, ali danas kužim da sam vrlo bio u krivu. Zanimljivo da smo upravo mi koncertom u Patinaggiu dali Majkama prostor koji su tada bili mlad i relativno nepoznat bend na istarskim prostorima.
Ima nešto, o tome se može još istražiti, postojala je fama o Pulskoj publici koja je bila shit detektor. Ne znam tko je plasirao tu priču, ali čuo sam je iz više izvora. O samom koncertu u Patinaggiu ću se nadovezati kad Nikola napiše tekst o istom.